april 4, 2021

Vælg den helt rigtige guitar til dig

By admin

Ligger du også og skærer tænder om natten, over hvilken guitar du skal vælge? Det kan godt være noget af en jungle at finde rundt i, når man er på guitarjagt. Der er mange forskellige faktorer, der skal tages højde for. Her kommer dog nogle gode tips og råd til, hvordan du kan finde din næste guitar bliver.

Størrelse, farve, lyd mm.

Som sagt er der mange ting, der gør udfaldet for din næste guitar. Den første ting, der er vigtig, er de forskellige guitar størrelser. Selvom nogen måske ikke vidste det, så findes de faktisk i forskellige størrelser.

Forskellen på de små og store guitare er, at de små guitarer oftest bliver lavet til enten nybegyndere eller børn. De mindre guitarer er nemlig nemmere at have med at gøre, i sammenligning med hvor stor en normal guitar er. Dog har den også en anden lyd, hvor langt de fleste guitarister synes lyden er bedre på en ”normal” guitar. Dog med undtagelser. Flere guitarister som for eksempel Ed Sheeran bruger normalt den mindre ¾ guitar.

Farven på guitaren er selvfølgelig en smagssans. Farven på en guitar har absolut ingen sammenhæng med hvor god guitaren er. I bund og grund er alt en smagssans, når det kommer til valget af din næste guitar. Et godt råd kunne være at gå ned i en fysisk butik, og prøve en masse forskellige guitarer af. Derefter kan du tage hjem og bestille den over nettet, hvis du har fundet dig en billig en af slagsen.

Andre strengeinstrumenter

I din jagt på den fedeste guitar, kan det godt være du falder over nogle andre strengeinstrumenter, som også kunne være interessante. Det kan være eksempelvis være en ukulele, en celle eller en violin. Hver af disse har hver deres charme, og specielt ukulelen har været i stor fremgang de seneste år. Instrumentet er blevet utrolig populært. Det er det fordi det er småt, praktisk og hurtigt at lære. Så hvis du er indehaver af en flot sangstemme, er det en fin lille kompagnon. Cello og violin er mere for dig, som er mere til klassisk musik.