april 30, 2022

Skal du flytte hjemmefra? Her er et par gode råd til den første dag

By admin

Skal du snart til at flytte hjemmefra, kan det godt være en smule overvældende det hele. Derfor kan det være en god idé at læse med her, da du her får et par gode råd til ting, der er godt at få gjort på den første dag med din nye lejlighed.

Tegn de nødvendige forsikringer

For det første kan det være en god idé at få styr på dine forsikringer. Nu står du jo på egne ben med din egen lejlighed, og så er du ikke dækket ind af mors og fars forsikringer mere. Derfor er det en god idé at få tegnet noget som fx en indboforsikring, så dine ting er forsikret, hvis der er ender med at være indbrud, vandskade eller lignende. Det kan også være en god idé med en ulykkesforsikring, gerne til alle i husstanden.

Husk at melde flytning

Du skal også melde flytning til folkeregisteret som noget af det første, så du kan skifte adresse officielt. Det gør du bare via Borger.dk, og det er nemt at have med at gøre. Her skal du skrive, fra hvilken dato du skal skifte adresse fra, og hvor du flytter fra og til. Derudover kan det være en god idé, nu hvor du er på Borger.dk, at søge om fx boligstøtte, så du kan få hjælp til at dække din husleje, hvis du har brug for det. Det kan du lige så godt få gjort.

Få styr på dit budget

Sidst, men ikke mindst, bør du også sætte dig ned og få styr på dit budget, så du er sikker på, hvor mange penge du har at handle for i den kommende måned. Der er mange unge mennesker, der ikke helt har styr på det med økonomien, når de flytter hjemmefra, og så står de den 20. i måneden og mangler penge til at købe mad for. Hvis du gerne vil undgå at stå i samme situation, er det godt at finde ud af, hvor mange penge du fx har til mad hver dag.

Find test af børneflyverdragter her.