april 21, 2022

På ravjagt med familien

By admin

Jeg er entusiastisk ravjæger

Min åbenlyse begejstring er med 100% sikkerhed smittet af på min omgangskreds og hele familien. Vi var derfor et par af vennerne samt kone og børn, der besluttede, at vi ville tilbringe lørdag nat på stranden i det nordjyske, helt præcist Hirtshals og håbe på at finde lidt rav. Faktisk tror mange, at man kun kan finde rav ved Vesterhavet, men det er muligt at finde rav ved andre danske kyster f. eks på Sjælland og Fyn og selvfølgelig den jydske østkyst men vi holdte os til den nordjyske vestkyst.

Nå, men vi besluttede os altså for at drage afsted sidste lørdag og årsagen til, at vi ville afsted om natten var, at vi havde anskaffet os et par ravlygter med et helt specielt UV-lys, der får de biologiske mikroorganismer i ravet til at fluorescere og lyse op. Det er super smart og mægtig sjovt, at gå der i nattens mørke og kigge efter objekter, der lyser. Vi ledte efter ravlygter på flere Danske hjemmesider men fandt lygterne inde på hjemmesiden ravfund.dk da de virker professionelle og har yderst megen information på shoppen og de har et helt ekstremt stort udvalg. Faktisk er siden også fuld af gode råd, som du kan drage nytte af, uanset om du er nybegynder eller en erfaren ravjæger.

Jesper – min gode ven – fandt en fin lille klump, som han tog med hjem til sin kæreste men det fedeste var min søn fandt et stykke som vi efterfølgende vejede til hele 9,5g og hvem ved, måske finder han flere næste gang vi skal på ravjagt. Ja, du læste rigtigt – vi skal afsted igen og næste gang bliver det en dykkertur da hele familien er dykkere på hobbyplan og heldigvis valgte vi en vandtæt Ravlygte, hvilket de andre også gjorde.

Valget af ravlygte faldt på to af de noget specielle og meget kraftige ravlygter som du kan læse mere om her på siden.