marts 28, 2022

Når parforholdet er en trykkoger

By admin

Når parforholdet er en trykkoger inde i København

For det meste går det rigtig godt i par relationen, men undertiden opstår der altid forskellige situationer og hindringer for samspillet, som ødelægger livet og glæden i relationen. Måske prioriterer I forskelligt eller har meget forskellige måder at anskue, hvordan en hverdag skal planlægges og hvad der er vigtigt. Er det f.eks det vigtigste at få huset til at stå snorlige eller er det faktisk vigtigere at I får ladet godt op med en god “morfar” på sofaen. Det kan der sagtens være forskellige perspektiver på. 

Så der kan opstå modsætninger, skænderier og konflikter omkring emner, som børneopdragelse, rengøring, husholdningen generelt, og det giver selvfølgelig en dårlig stemning i hytten. Måske har I et forskelligt sexuelt drive som kan være vanskelig at afstemme, så alle er tilfredse. Der kan også være udfordringer relateret til familielivet. Ikke mindst hvis I er en sammenbragt familie, hvor mange modsatrettede interesser er på spil. Og så er der arbejdslivet, hvor I jo også kan have forskellige prioriteringer.

Vi kan se meget forskelligt på arbejdslivet. Nogen realiserer sig gennem det, og for andre er det mere et middel til at kunne gøre andre ting.

Men fælles for alle disse modsætninger er at de kan bidrage til at der mangler intimitet og nærhed i kærlighedsrelationen. Vi liver to parallelliv, hvor alt går op i praktik, men hvor gnisten er skyllet ud med badevandet for længst.

Så kommer der bebrejdelser og kritik og magtkampe, hvor den ene trækker sig fra kontakten, og den anden bliver mere og mere opsøgende på at tage skænderierne. Til sidst lander I en udmattende skyttegravskrig, hvor kontakten er forsvundet og hvor alt handler om, at skyde på hinanden. Det er ikke sjovt.

Hvis I kan genkende dette scenarie, så kan det være en god ide at kontakte en uddannet parterapeut København, som professionelt kan støtte jer et bedre sted hen inde fra København K