november 21, 2022

Guide: Sådan lægger du gele neglelak

By admin

Det er faktisk slet ikke så svært at lægge gele neglelak, som du måske tror. Det kræver lidt mere øvelse, udstyr og forberedelse end almindelig neglelak, men det er det hele værd i sidste ende, når du kan nyde godt at smukke negle i helt op til 3 uger ad gangen. Vi har her lavet en udførlig guide til dig, der gerne vil i gang med gele neglelakken derhjemme.

  1. Vask dine hænder. Dine hænder og negle skal være fri for snavs og bakterier, så du skal altid begynde med at vaske dine hænder og tørre dem grundigt i et tørt og rent håndklæde.
  2. Forbered neglene. Når du skal gøre neglene klar til gele neglelak, er der flere ting, du bør gøre for at sikre et godt og holdbart resultat. Du bør starte med at fjerne dødt neglebånd med en negleskubber og så vaske hænderne igen for at fjerne al snavs og rester af neglebåndene. Derudover bør du file dine negle, så de har den længde og facon, som du bedst kan lide. Sidst men ikke mindst bør du slutte af med at affedte neglen, f.eks. med en cleaner eller acetone. Det er med til at forlænge holdbarheden på din gele neglelak og sikrer samtidig at du ikke får infektioner, når der f.eks. er lukket bakterier inde i din gele neglelak.
  3. Læg et base coat. Når neglen er affedtet, skal du begynde med at lægge et tyndt lag base coat på hver negl på den ene hånd. Den skal så hærde i UV-lampen eller LED-lampen i den tid, som producenten har anbefalet.
  4. Læg det første lag gele neglelak. Når base coaten er lagt og har været i UV-lampen, kan du lægge det første tynde lag gele neglelak (uden at røre ved neglene). Det skal så igen hærde i lampen efter producentens anvisninger. Vi kan her anbefale Soak Off gele neglelak fra Kandii, som findes i over 450 forskellige farver.
  5. Læg det andet lag gele neglelak. Det skal igen hærde i lampen efter producentens anvisninger.
  6. Læg et top coat. Når du har lagt to lag gele neglelak og det er hærdet i lampen, skal du i gang med at påføre din top coat oven på farven, uden at fjerne det klistrede lag. Den skal så igen hærdes under lampen. Det kan nogle gange være en god idé at give top coaten en ekstra tur i lampen, så den hærder ekstra, især tommelfingeren, som er den vi bruger mest.
  7. Fjern det klistrede lag. Nu er du færdig med at lægge base coat, gele neglelak og top coat, så nu må du gerne fjerne det klistrede lag. Her kan du bruge isopropylalkohol eller en gel cleaner – ikke acetone, da det opløser din gele neglelak.

Nu er du færdig med at lave dine gele negle, men du er ikke helt færdig endnu. Det er nemlig altid en god idé at slutte af med at pleje dine negle med både negleolie og neglebåndscreme, så du sørger for at holde produktet på neglen smidigt, så det holder længere.