november 6, 2021

Dette kommer til at erstatte Proof of Work i fremtiden

By admin

Hvis du endnu ikke ved, hvad Proof of Work er, så er det egentlig den mekanisme, der gør, at det er nødvendigt med mining inden for bitcoin-verdenen. Proof of Work er nemlig en konsensusmekanisme, der sørger for “ro og orden” på en blockchain. Problemet med denne mekanisme er, at dette “work” kræver en masse strøm, da “work” indebærer, at man bruger en masse computerkraft. Hvis du har hørt om, at mining er dårligt for miljøet, så er det, det der menes med det. Heldigvis findes der et alternativ, og det hedder Proof of Stake.

Sådan virker Proof of Stake

Proof of Stake er som nævnt et alternativ til Proof of Work, og det blev egentlig introduceret tilbage i 2011. Proof of Stake fungerer ved at vælge en “tilfældig” node på netværket til at være en såkaldt validator. Dette er baseret på en række forskellige parametre.

Når der bliver lanceret en ny coin, så personerne bag oftest ud med at sælge pre-minede coins, ellers kan de også starte ud med Proof of Work i starten, hvorefter de skifter til Proof of Stake, når der er nok coins i omløb. Der er mange måder at gøre det på. I Proof of Work bliver minerne belønnet med ny kryptovaluta, og i Proof of Stake er det transaktionsgebyrerne, man bliver belønnet med (oftest).

For at få lov til at deltage i Proof of Stake, så “staker” man (staking). Dette gør man ved at låse et bestemt antal coins i et bestemt stykke tid. Herefter har man en chance for at blive udvalgt som validator på et tilfældigt tidspunkt. Går man sammen med andre, så kan chancerne blive større. Der er dog andre måder, hvorpå man kan forbedre sine chancer for at blive valgt. Det afhænger dog af hvilken blockchain der er tale om. Du kan læse mere om Proof of Stake her: https://proofofstake.dk/