februar 12, 2021

Skab hygge i hjemmet med brugskunst

By admin

Selvom brugskunst ikke er så essentielt i huset som et velfungerende køkken, badeværelse og ordentlige møbler, så er det ikke at undervurdere. Brugskunst er med til at skabe dit hjem, gøre det hyggeligt og mere personligt. Med brugskunst kan du gøre dit hjem hyggeligt på en måde, så det passer til dig og din smag. Du kan personliggøre stilen, og på den måde gøre dit hjem hyggeligt både for dig selv og dine gæster. Læs med her og få 5 gode ideer til hvor du kan starte. 

Levende lys 

Noget af det mest essentielle når det kommer til at skabe hygge i hjemmet, er levende lys. Hvis du skal have fat i noget nyt brugskunst, så er lyse- eller fyrfadsstager vejen at gå. De fleste hjem har levende lys, og du kan personliggøre din stil ved at vælge lyse- eller fyrfadsstager samt lys efter din smag. Er du for eksempel til den klassiske stil, hvor stagerne skal passe til det meste, kan du altid vælge nogle hvide stager, som ikke er eksperimenterende i sit udseende. Er du til en lidt vildere stil, kan du vælge at pynte med mange forskellige stager og lys i forskellige farver og former. Man kan sågar få snoede lys, som er rigtig pæne, når man blander dem med almindelige lys. 

Tæpper og puder 

Du kan gøre sofaen mere indbydende ved at dekorere den med tæpper og puder. Det gør hjemmet mere hyggeligt, og det er ikke kun for udseendets skyld, for hvem elsker ikke at have et par bløde puder og et lækkert tæppe i sofaen? Både tæpper og puder er brugskunst, som man kan bruge til at indramme sin stil med. Vælg for eksempel en god farvekombination, som du kan supplere i resten af huset med for eksempel farven på lysestager eller potteskjulere. 

Nipsting 

Nipsting er noget af det mest essentielle brugskunst, man kan have i hjemmet. Nips er en fryd for øjet, og det har mere at sige for, hvor behageligt rummet er, end man lige tror. Med lidt nipsting føles rummet lidt mere hjemligt, og så er det også en god måde at fulende stilen på. 

Billeder 

At have nogle fine billeder er muligvis den bedste måde at gøre dit hus personligt på. Ved at have billeder på væggene eller i vindueskarmene kan man se, hvem der bor der, og dine gæster får formentlig lyst til at spørge ind til, hvad det er for nogle personer, der pryder væggene. 

Er du lidt kunstnerisk orienteret kan du vælge at supplere dine personlige fotos med malerier eller indrammede plakater. Disse giver dig også mulighed for at indramme din stil ved at vælge nogle ophæng, som passer til dit hjem.  

Planter og blomster 

At have lidt planter og blomster i hjemmet er nærmest en nødvendighed. Ud over at pynte giver planter også et godt indeklima, så der er flere gode grunde til at investere i lidt planter. Du kan finde både grønne planter og farverige blomster i alle størrelser og udformninger, så du bør have god mulighed for at finde nogle, som passer ind i dit hjem. Det er en god idé at tænke over hvilke potteskjulere, du vælger til dine planter, for de kan også være med til at indramme stilen i hjemmet.