april 22, 2021

2 teknologiske opfindelser, der gør livet lidt nemmere

By admin

Igennem 00’erne og 10’erne har teknologien for alvor fået del i verdens hverdag. Dette kan være ens elektroniske ejendele som mobiltelefon og computer – men eksempelvis også ens bil og ovn. Særligt bruger både skoleelever og virksomheder teknologien og elektronikken til at arbejde på samt med. Det meste kommunikation i mange organisationer foregår dermed gennem en skærm. Herunder kan du læse om nogle gode tekniske opfindelser, der gør livet lidt nemmere.

En teknologisk og bæredygtig bil

Elbiler er i de seneste 5 år blevet særligt populære. Elbilerne siges, at være mere bæredygtige, hvilket mange købere falder for. Elbilernes teknologi er dog fortsat ny, hvilket gør, at mange skal lades op efter et par timers brug.

Elbilerne er særlig teknologiske, grundet at de kører på et batteri og ikke en motor med en tilsvarende tank. Deres motor er ligeledes bygget anderledes op med langt større teknologiske og elektroniske komponenter. Nogle kalder dem derfor også ’smart-biler’, da det kræver meget teknisk kunnen at bygge en køreklar elbil.

Grundet den stigende efterspørgsel af netop disse smarte biler, er der kommet mange flere ladere til elbiler indenfor en kort radius. Dette gør det ekstra praktisk og nemt med de teknologiske biler. Nogle steder kræver dog specielle lade stik, som enten skal tilkøbes, eller kun visse biler kan bruge. Det er dermed altid en god idé at investere i en lader til hjemmet, så man kører hjemmefra på en fuld opladet tank – eller så at sige batteri.

Find mere viden om elbilladere til hjemmet her. Så er du bedre stillet til en god og lang tur ud i det blå bag en teknologi fyldt og bæredygtig bil.

En smart opfindelse til nettet, der gør søgninger nemmere

Når du søger på Google for at finde en opskrift til at koge æg, eller hvad dine symptomer betyder, gør du ligeledes også brug af teknologi. Dette er ikke kun fordi, det er på en computer. Det skyldes i lige så høj grad al det programmering og arbejde, der ligger bag eksempelvis en enkelt søgning på Google.

Sandsynligheden for at din arbejdsplads eller firma har en hjemmeside er rimelig stor. Alle hjemmesider har en IP-adresse, som er en talkode for hjemmesiden og dens placering på nettet. Overvej hvordan Google ville se ud, hvis alle hjemmesiders navne var tal i stedet for ord. Det ville være stort set umuligt at huske og skelne de forskellige sider fra hinanden.

Grundet dette har nogle smarte folk opfundet DNS – Domain Name System. Dette er med andre ord en maskine, der omdanner et søgt navn eller domænenavn om til IP-adresser, og dermed gør det muligt at klikke sig igennem forskellige hjemmesider. Læs mere om DNS hos hvaderdns.dk, og bliv klogere på teknologien bag hjemmesider.